O programu

Z Euro Calculatorjem lahko pretvarjate zneske iz tolarjev v evre in obratno.

Ceno odtipkate preko tipkovnice na telefonu. Ob vsaki vneseni številki, se avtomatsko preračuna vrednost v drugi valuti. Za decimalno piko pritisnete tipko '*'. Za vnos nove cene pa pritinete tipko "#".

Privzeta pretvorba je vezana na datum. Do 1.1.2007 program privzeto pretvarja tolarje v evre, po tem datumu pa je privzeta pretvorba evrov v tolarje. Pretvorbo pa lahko tudi kadarkoli zamenjate z izbiro ustrezne opcije v meniju. Tečaj zamenjave je privzeto nastavljen na 239,64 SIT za 1 EUR, lahko ga pa ga spremenite z izbiro opcije "Nastavitve" v meniju.

Za delovanje potrebujete prenosni telefon, ki podpira nalaganje java aplikacij (J2ME). Telefon mora podpirati standard MIDP 2.0 ali novejši.

v1.0:
- prva verzija programa

v1.1:
- dodana možnost izbire privzete pretvorbe v nastavitvah. Izberete lahko med SIT->EUR, EUR->SIT ali pa da se nastavi odvisno od datuma. Pri slednji opciji se po 1.1.2007 avtomatsko izbere EUR->SIT, pred tem pa je privzeta SIT->EUR.

- program sedaj obstaja v dveh verzijah za MIDP 2 in MIDP 1. Razlika med obema verzijama je le v tem da verzija z midp 1 ne deluje v celozasloskem načinu, ostale funkcionalnosti so pa enake. Če ne veste katero verzijo podpira vaš telefon, si najprej presnamite midp 2 verzijo in če ta ne bo delovala, poskusite še midp 1 verzijo.

Zaslonska slika

Download

Najlažji način instalacije programa je preko WAP-a. Na vašem telefonu odprite spletni brskalnik in odtipkajte naslov http://sms-send.net Odprla se vam bo WAP stran, na kateri izberete download, potem pa izberete verzijo programa. Wap stran si lahko ogledate tudi v wap emulatorju.

Če pa nameščanje uporabljate kabel/IrDA/bluetooth, si lahko namestitvene datoteke prenesete tudi na vaš raćunalnik.

jEuroCallculator.jad
jEuroCallculator.jar