Novice

  • 10. avgust 2007

    Na voljo je desktop verzija programa SMSSend desktop 0.2 Ta verzija vsebuje popravek pri pošiljanju SMS-a preko simobilove strani, zaradi spremembe aplikacije na njihovi strani.

    Aplikacija SMSSend 3.0 za mobilne telefone deluje brez sprememb.
     
  • 8. februar 2007

    Simobil bo z 14. februarjem prenovil spletne strani Klape. Skupaj s prenovo bodo uvedli tudi zaračunavanje pošiljaja SMS-ov. Na voljo bosta dva modela zaračunavanja, mesečni 2,10 € ali dnevni 0,20 €. Program SMSSend bo nemoteno deloval tudi na novem sistemu.

O programu

SMSSend je program za pošiljanje SMS sporočil z vašega mobilnega telefona. Novejši telefoni lahko preko paketnega omrežja (GPRS) povežejo na internet. To zmogljivost program izkorišča za pošiljanje SMS sporočila preko spletnih vmesnikov, kot je npr. Simobilova klapa. Program za delovanje potrebuje mobilni telefon, ki podpira J2ME 1.0 ali novejše.

Mobilni operater za vsako poslano SMS sporočilo zaračuna 20 SIT ali več. Če pa uporabite SMSSend, pa plačate samo podatke, ki se pošljejo preko GPRS omrežja. Količina podatkov, ki se izmenja s strežnikom je odvisna od dolžine sporočila, v povprečju je pa okoli 1kB. Po veljavni Mobitelovi tarifi za GPRS Mini, vam za vsak kB zaračunajo 1 SIT, do prvega MB, kasneje pa je 0.1 SIT. Tudi v študentskem paketu se računa 0.1 SIT na kB. Se pravi da če ste uporabnik tega paketa, lahko za ceno enega navadnega SMS-a, pošljete 200 SMS-ov.

Trenutno je še edini aktivni servis za pošiljanje zastonj SMS-ov preko spleta Simobilova klapa. Za uporabo se morate registrirati na strani, potem pa v SMSSend-u vpišete uporabniško ime in geslo. Za registracijo poptrebujete aktivno Simobilovo SIM kartico, ker med registracijo dobite avtorizacijsko kodo na SMS. Če ste Mobitelov uporabnik, lahko prosite mamo/očeta/teto , če lahko uporabite njegovo številko, ali pa si nabavite HALO kartico in se z njo registrirate.

Download

Najlažji način instalacije programa je preko WAP-a. Na vašem telefonu odprite spletni brskalnik in odtipkajte naslov http://sms-send.net Odprla se vam bo WAP stran, na kateri izberete download, potem pa izberete verzijo programa. Wap stran si lahko ogledate tudi v wap emulatorju.

Na voljo sta dve verziji, navadna in lite verzija. Funkcionalno sta identični, razlika je le v tem, da lite verzija ne vsebuje dodatnih sličic, s čimer je velikost namestitvene datoteke manjša od 32 kB. To je omejitev nekaterih telefonov.

Če pa nameščanje uporabljate kabel/IrDA/bluetooth , si lahko namestitvene datoteke prenesete tudi na vaš računalnik.

SMSSend30.jad
SMSSend30.jar

Zaslonske slike

SMSSend desktop

Program je namenjen pošiljanju SMS sporočil preko Simobilovega sistema Klapa z vašega računalnika. Program se namesti v sistemski tray, kjer lahko pošljete novi SMS z preprosim klikom na ikonico.

SMS se lahko pošlje preko več kanalov; direktno preko spletne strani klapa.simobil.net, preko sistema, ki ga uporablja Klapa Mini (desktop gadget za Windows Visto) ali pa preko spletne strani sms-send.net. Pri slednjem se potem SMS posreduje na stran klapa.simobil.net.

Pošiljanje preko strani sms-send.net uporablja tudi mobilna j2me verzija programa. Prednost tega načina je, da se pošlje minimalna možna količina podatkov, kar je pomembno pri prenosu preko UMTS/GPRS. Poleg tega pa se v primeru, če se spremeni stran klape, samo popravi skripta na sms-send.net in program namoteno deluje naprej. Zato je ta način pripročen le v primeru ko pošiljanje direktno preko klape ali gadgeta ne deluje.

Download

SMSSend desktop v0.2

Program za delovanje potrebuje operacijski sistem Windows z nameščenim paketom .NET Framework 2

Zaslonske slike

screenshot

screenshot

screenshot